150 g laktoositon keiju ❤️
6 dl vehnäjauhoa
50 g tuorehiivaa
1 dl vettä tai maitoa ❤️
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Täyte
150 g laktoositon keiju ❤️
150 g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kananmuna voiteluun ja
raesokeri pinnalle
......................................
Mittaa rasva ja jauhot kulhoon.
Nypi ne tasaiseksi.
Lisää joukkoon sokeri.
Mittaa toiseen kulhoon kädenlämpöinen vesi
ja murenna hiiva veteen.
Sekoita haarukalla niin
että hiiva on liuennut kokonaan.
(Jos käytät maitoa lämmitä
maito käden lämpöiseksi ja toimi samalla tavalla kuin veden kanssa)
Lisää nyt hiivaliemi jauhon
ja rasvan joukkoon.
Riko kananmunat taikinaan yksitellen
ja hyvin vaivaten.
Sekoita tässä kohtaa täyte.
Kauli kohoamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi
ja levittele siihen täytettä.
Kääri levy rullaksi ja leikkaa viipaleiksi.
Nostele viipaleet muffinivuokiin
ja kohota liinan alla noin tunti.
Voitele kananmunalla
ja kippaa päälle
pienilusikallinen raesokeria.
Paista uunin keskitasolla
225-asteessa noin
10-12 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti