Papukaijakakku


5 kananmunaa
230 ml oivariini juoksevaa
320 g sokeria
300 g vehnäjuhoja
4 tl leivinjauhetta
120 ml appelsiinimehua
2 eriväristä elintarvikeväriä

200 g tomusokeri
Vajaa 1/2dl vettä
Nomparelleja
..................

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. 
Vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää oivariini ja vatkaa se munavaahdon joukkoon.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhon joukkoon ja lisää jauheseos sekä appelsiinimehu munavaahtoon.
Vatkaa ainekset sekaisin.

Jaa taikina nyt kolmeen osaan ja värjää kahdessa kulhossa olevat taikinat elintarvikeväreillä erivärisiksi.

Kaada taikina vuorotellen leipävuokaan (n 30 cm ja leivinpaperilla vuorattu) 
aloittaen taikinan omalla värillä. Kaada seuraavat taikinat jo vuuassa olevan taikinan keskelle näin se muodostaa sisään salaisen väri kuvion.

Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa noin 55 minuuttia. Peitä kakku noin puolessa välissä paistamista alumiinifoliolla, jotta kakku ei tummu liikaa. 
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia ennen vuuasta irrottamista.

Kakku kun on tarpeeksi jäähtynyt voit valmistaa kuorutteen. 
Laita tomusokeri kulhoon 
ja lisää joukkoon hitaasti vesi. 
Sekoita seosta samalla tasaiseksi ja niin että siitä tulee sakeaa.
Levitä kuorrute kakun päälle ja ripottele nomparellit. Anna jähmettyä ja tarjoile.

Tämän kakun kuorrute on värjätty elintarvikevärillä. Normaalisti se on valkoinen.

Kommentit