Mitä teen työkseni juuri nyt?

 


Mitä ryhmäperhepäivähoitaja tekee. Tässä työstäni ja meidän yksiköstä pieni esittely.


 Ryhmis on ryhmäperhepäivähoitoa eli päiväkodin ja perhepäivähoidon välimuoto. Pieni paikka ja ryhmässä eri-ikäisiä lapsia.


 Meidän ryhmäperhepäivähoidossa kasvattajia on kolme ja lapsia kahdeksan. Teemme kolmivuorotyötä. Hoitopaikan tilana toimii saunallinen kolmio.


 Me keitellään aamulla hellan ääressä aamupuurot ja olohuone on lasten leikkitilana. 


Yhdessä makuuhuoneessa askarrellaan ja syödään, sekä lapset pääsivät pienissä ryhmissä myös leikkimään/pelailemaan tarvittaessa. Ruoka/välipala tuodaan valmiina suurkeittiöltä joten meillä ei mene aikaa niiden tekemiseen. 


Meillä on enemmän mahdollisuuksia sylittelyyn, silittelyyn ja läsnäoloon. Hoitajan sairastuessa ei heti tarvitse lähteä viemään varahoitoon lapsia kun ei kaikki olla yhtä aikaa kipeinä kuitenkaan (kaksinkin pärjää). Ryhmiksissä on myös tavallista vähemmän tartuntatauteja ja hoitajien/lasten poissaoloja = vähemmän. Me viihdytään töissä ja lapset viihtyy hoidossa. 


Aina on piirustuspaperia/värityskuvia ja kyniä saatavilla. Askarrellaan ja ulkoillaan. 
Tehdään retkiä lähelle ja vähän kauvemmaksikin sekä ollaan ihan vain lasten kanssa. Vietetään teema juhlia sekä leivotaan. Kuunnellaan lasten/vanhempien toiveita viikko-ohjelmaan. 🙂 Hyödynnetään viikko-ohjelmassa myös lähellä olevia paikkoja kuten kirjastoa ja kirjastoautoa, liikuntahallia ja erilaisia leikkikenttiä sekä leikkipaikkoja. Myös lähi metsä on ollut kovassa käytössä.


 Saamme toteuttaa oman näköistä toimintaa ja omanlaisella twistillä. Jokainen ryhmis on omanlaisensa ja se rakentuu työntekijöiden näköisiksi. Ryhmiksiä voi olla myös kerrostalossa tai omakotitalossa.

Kommentit