Vuan voiteluun:
oivariini juoksevaa 💗
Nalle kaura-ja ruis hiutaleita 💗
Torttu:
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
200g puolukoita
Koristeeksi:
tomusokeria
...........................................
Voitele ja jauhoita pyöreä piirakkavuoka.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kiehuva vesi ja jatka vatkaamista vielä noin 5-minuuttia.
Siivilöi vaahdonjoukkoon perunajauho, vehnäjauho,
leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Heittele pinnalle puolukat.
Kypsennä uunin alatasolla 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Kunnes torttu on kullanruskea pinnasta ja irtoaa vuan reunoista.
Anna piiraan jäähtyä vuuassa
ja tupsauta jäähtyneen tortun päälle vielä tomusokeri huntu.
Kommentit
Lähetä kommentti