Puolukkatorttu

 


Vuan voiteluun:
oivariini juoksevaa 💗
Nalle kaura-ja ruis hiutaleita 💗

Torttu:
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
200g puolukoita

Koristeeksi:
tomusokeria
...........................................

Voitele ja jauhoita pyöreä piirakkavuoka.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kiehuva vesi ja jatka vatkaamista vielä noin 5-minuuttia.

Siivilöi vaahdonjoukkoon perunajauho, vehnäjauho, 
leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Heittele pinnalle puolukat.

Kypsennä uunin alatasolla 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Kunnes torttu on kullanruskea pinnasta ja irtoaa vuan reunoista.

Anna piiraan jäähtyä vuuassa 
ja tupsauta jäähtyneen tortun päälle vielä tomusokeri huntu.

Kommentit