Taikina
200g laktoositon keiju kasvirasvalevite 💗
1½ dl sokeria
1 kananmuna
4½ dl vehnäjauhoja
Kreemitäyte
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 kananmunan keltuaista
1½ dl eila kuohukermaa
150 g laktoositon keiju kasvirasvalevite 💗
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
n 4 dl tomusokeria
2½ rkl kuumaa vettä
2-3 tippaa punaista elintarvikeväriä
nonparellejä
Vatkaa pehmeä keiju ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kananmuna.
Lisää jauhot neljässä erässä välillä sekoittaen.
Painele taikina voideltujen leivosvuokien pohjalle ja reunoille.
Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia.
Jäähdytä leivoksia hetki ja irrota ne varovasti vuoistaan.
Sekoita sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma keskenään kattilassa.
Kuumenna seosta samalla koko ajan sekoittaen, kunnes
se sakenee. Älä kiehauta.
Anna jäähtyä hetki ja nosta kiisseli jääkaappiin.
Vatkaa pehmeä keiju vaahdoksi.
Lisää joukkoon kylmä kiisseli ja vaniljasokeri.
Vatkaa täyte tasaiseksi.
Täytä leivospohjat kreemillä ja tasoita pinta.
Nosta leivokset jääkaappiin odottamaan täytteen jähmettymistä.
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi.
Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi.
Levitä kuorrute leivosten päälle ja koristele pinta nonparelleilla.
Säilytä bebet jääkaapissa.
Huom!
Nämä leivokset on tehty yhdessä kehitysvammaisen siskon kanssa
ja ne eivät ole mitenkään leipomo tekoisen näköisiä.
Silti ne maistui koko porukalle.
Nämä onnistui hyvin myös tavallisilla silikonisilla muffinivuuilla.
Kommentit
Lähetä kommentti