Solmupullat

 


2 ½ dl maitoa 💗
½ pkt tuorehiivaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g oivariini juoksevaa 💗

TÄYTE
Valio kaneli-tai vaniljakreemi

LISÄKSI
12 muffinivuokaa
(itsellä käytössä silikoniset muffinivuoat).
maitoa 💗
(tomusokeria)

Mittaa maito kattilaan ja lämmitä se kädenlämpöiseksi.
Liruta maito taikinakulhoon
Liuvota joukkoon hiiva ja lisää sokeri ja kardemumma.

Alusta jauhot taikinaan vähitellen.
Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhojen reunoista.
Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella.
Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.



Kaulitse kohonnut taikina levyksi ja levitä kaneli-tai vaniljakreemi levylle.
Taittele levy pituussuunnassa kolminkerroin.


Leikkaa levystä noin 3-4 cm levysiä suikaleita 
ja leikkaa kuhunkin suikaleeseen kolme säettä letitystä varten.
Jätä ylös sentin verran kiinni ja letitä säikeet.


Kääri letit rullalle ja asettele ne muffinivuokaan saunakohta alaspäin.
Kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia ja voitele pullat maidolla ennen uuniin laittamista.
Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

Anna pullat jäähtyä hyvin ennen maistamista, sillä sisus on paistonjälkeen kuumaa.
Koristele halutessasi tomusokerilla.

Alkuperäinen ohje on yhteishyvän sesonki lehdestä

Kommentit