Pullapusut

 

Sunnuntaina leivoimme näitä pitkästä aikaa 
ja minulla oli kaverina yksi pikkusiskoistani.


5 dl maitoa 💗
1 tuorehiiva
1 kananmuna
1½-2 dl sokeria
15-16 dl vehnäjauhoja
150-200g oivariini juoksevaa 💗
1 rkl kardemummaa
hilloa tai marmeladia täytteeksi
(Koristeeksi voi sulaa ja sokeria)

Valmista ensin pullataikina.
Eli nosta ainekset huoneen lämpöön jo 30 minuuttia ennen leivontaa.
(Tämä vain siksi että ainekset eivät jäähdyttäisi taikinaa ja hidasta nostatusta)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada maito taikinakuhoon.
Murenna maidon joukkoon nyt hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuvonnut kokonaan.

Lisää kulhoon seuraavaksi muna, mausteet ja rasva.
Sekoita tässä välissä.

Lisää seuraavaksi kulhoon pikkuhiljaa jauhoja.
Alusta taikinaa tässä vaiheessa jo käsin 
sillä tiedät silloin parhaiten kun taikina on valmis.
Taikinan kuuluu olla kimmoisaa ja sileää 
sekä irtoaa kulhon reunoista.
Peitä valmis taikina leivinliinalla ja kohota ainakin 20 minuuttia.

Kohotuksen jälkeen alkaa varsinainen pusujen valmistus.
Elikkäs Kaada taikina jauhotulle pöydälle ja vaivaa siitä ylinmääräinen ilma pois.

Jaa taikinasta tasakokoisia palasia ja pyöritä palat palloiksi.
(tangosta on helpppo jakaa tasakokoisia palat)
Kaulitse pallot soikioiksi, jonka reunat ovat hieman koholla.
Tipauta päälle joko hilloa tai marmelaadia 
ja nosta taikina hillokkoon päälle pasteijan tapaan.
Pulla suljetaan juomalasin reunalla pyörittäen niin,
että osa taikinasta jää ulkopuolelle pusuhuuliksi.

Voitele pullat halutessasi kananmunalla ennen uuniin laittamista.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-12 minuuttia.

Jotta suukko maistuisi makealta,
paistamisen jälkeen huulet kastellaan vielä voi sulaan ja sokeriin.



Kommentit