Kääretorttuleivokset

 


4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
......................

2x 175g eila profeel proteiini-rahkaa mansikka
ripaus mariannerouhetta
.......................

2x 2 dl eila vispikermaa
nomparellejä koristeeksi
....................

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita jauhoseos vaahtoon tasaisesti (kevyesti nostellen).

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 
ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla
6-8 minuuttia.

Paiston jälkeen kippaa valmis ja lämmin pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Rullaa pohja rullalle jäähtymään ja 
vatkaa sillä aikaa vispikerma vaahdoksi ja notkista rahka.

Rullaa jäähtynyt pohja auki ja levitä notkistettu rahka tasaisesti pohjalle.
Ripsottele pinnalle vielä mariannerouhetta.

Rullaa pohja takaisin pötköksi ja
jaa/leikkaa se ainakin 8 osaan.

Laita osat lappoilleen tarjoilu lautaselle ja lusikoi tai pursota vatkattu vispikerma palojen päälle.

Lopuksi koristele nomparelleillä.

Huom! 
Tämä herkku on myös helppo leipoa lasten kanssa yhdessä.



Kommentit