Pohja:
175 g kaurakeksejä
1 tl kanelia
75 g Valio Oivariini juokseva
Täyte:3 omenaa
2 munaa
3 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g Valio Viola maustamaton tuorejuusto kevyt
1 dl valmista kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 dl kinuskikastiketta
1 dl pekaanipähkinöitä tai mantelilastuja
Työvaiheet
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon voisula ja kaneli. Painele keksiseos vuoan pohjalle kakkupohjaksi.
Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta 1 dl kermaa ja vatkaa se munavaahtoon. Lisää omenapalat ja saosta seos vesihauteessa koko ajan sekoitellen. Jäähdytä.
Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan kinuskikastike ja vaniljasokeri. Vaahdota loppu kerma ja nostele tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele kakku kinuskikastikeraidoilla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä tai mantelilastuilla.
HUOM!
Juustokakun voi myös pakastaa.
Ota se sulamaan vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua,
mutta Kakku ei kestä odotella pöydässä montaa tuntia.
Kommentit
Lähetä kommentti