Porkkanakakku

 


5 kananmunaa
5 dl sokeria
3 tl ruokasooda
3 tl kanelia
5 tl vaniliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl juokseva margariini ❤️
7½ dl porkkana-raastetta
Kuorrute:
1 ps mantelirouhetta
250 g  maitorahka ❤️
3 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria

Pese, kuori ja raasta porkkanat.

Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja vanilliinisokeri yhteen kulhoon ja sekoita ne keskenään.

Mittaa toiseen kulhoon sokeri ja riko kananmunat joukkoon.
Sekoita kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää taikinaan sitten raastetut porkkanat, margariini ja jauheseos. Sekoita hyvin.
Levitä taikina uunipellille ja paista 200-asteessa 
n.30-minuuttia.

Kuorrute:
Laita kulhoon maitorahka 
ja lisää joukkoon tomusokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripsottele päälle mantelirouhetta tai halutessaan voit lisätä sen jo seoksenkin joulkoon.

Kommentit