Riisipuuropaistos (4.lle)

1 L Maitoa
250 G Puuroriisiä
½ pkt voita (n.80 g)
Ripaus sokeria
4 Kananmunaa


Kaada maito ja riisi kattilaan.
Sekoita hyvin.
Kuumenna seosta, kunnes se kiehuu.
(sekoita jatkuvasti)
Laske lieden lämpötilaa, mahdollisimman alas ja anna riisin turvota kannen alla 35 minuuttia.
(sekoittele välillä)
Ota kattila liedeltä ja anna riisin jäähtyä.
(tapahtuu nopeammin jos otat kannen pois ja sekoittelet välillä)
Kuumenna uuni 200-asteeseen ja voitele uunivuoka.
Laita voi ja sokeri taikina kulhoon, vatkaa ne sähkövatkaimella tasaiseksi.
Riko munat yksitellen ja lisää ne taikinakulhoon.
Sekoita hyvin.
Lusikoi jäähtynyt puuroriisi taikinakulhoon ja sekoita hyvin.
Kaada seos uunivuokaan ja vedä pinta tasaiseksi.
Paista 45 minuuttia uunin keskitasolla kullankeltaiseksi.
Ota riisipaistos uunista ja tarjoa vaikka hillon tai mehukeiton kanssa.
Vinkki nurkka:
- Riisipaistos maistuu lämpimänä tosi herkulliselle.
- Jos paistamisen aikaan pinta tummuu liikaa laita vuuan päälle Foliota niin pinta ei tummu liikaa.

Kommentit