Juhannus viikonloppu

 Juhla juhannuksen, kesäisen vehreyden, kukkaniittyjen kauniin keveyden, ajan riemullisen, yhdessä olemisen, tuoksut muistojen.

Juhannus on itselleni yksi rakkaimista juhlista.
Se kesän taika ja maagisuus viehättää.
Joka kesä pyrin keräämään tienposkesta kimpun lupiineita joko ovenpieleen maitohinkkiin tai ämpäriin piha pöydälle. Tänä vuonna lupiini kimppu koristaa kuitenkin kukkasuppilossa edesmeenneen koirani haudalla koti pihan perällä.
Jokusia vuosia sitten keräsin myös lupiineita nyt edesmeenneen mummoni rapun pieleen ja hain isin kanssa kilttinä tyttönä juhannuskoivutkin mutta nyt ei ole tätä perinnettä vaalittu moneen vuoteen ollenkaan.
Perinteeksi siskojeni kanssa on tullut pitää juhannuskisat ja siinä jokainen saa valita mieleisen lajinsa jossa kilpaillaan.
Kisan voittaja saa juhannuspystin vuodeksi omaan talteensa ja muisto "laatan" pystin kylkeen. Tänä vuonna onni suosi joukkomme nuorimmaista pelaajaa.

Juhannuksena tulee syötyä paremmin kuin koskaan ja niinpä sitä sitten jaksaakin touhuilla ja puuhastella muutenkin.
Kehitysvammaisen siskoni kanssa meillä oli oikein juhannus-jamit yöttömässä yössä ja ei sitten nukuttanut ollenkaan niin kuin hänellä on tapana sanoa joka ilta.
Nukkekodinkin asukkaat pelasivat juhannuksen ajan mölkkyä omallan kotipihallaan.
Eilen sitten juhannuksesta selviämisen jälkeen pakkasin mattoja mukaan ja kävin vähän niitä laivasataman matonpesupaikalla pesemässä ja puunaamassa.

Näissä tunnelmissa oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille.

Kommentit