Kinkkuvoileipäkakku (n.15 annosta)

1 pkt (n.500 g)  Reilu täysjyväpaahtoleipää 💗
n. 2 dl Maitoa💗

Kinkkutäyte:
1 pkt (300 g) Atrian saunapalvikinkkua 💗
1 prk (150 g) Creme fraichea (ranskankermaa)
1 rs Valio viola yrtti tuorejuustoa💗
1 dl Persiljaa hienonnettuna
½ tl Mustapippuria

Kurkkutäyte: 
1½ dl kurkkusalaattia
1 rs (200 g) Valio viola kevyt maustamatonta tuorejuustoa💗

Koristeeksi:
2  x 200g rs Valio viola kevyt maustamatonta tuorejuustoa💗
Kirsikkatomaatteja
Persiljaa
Keitetty kananmuna

Valmista ensin kinkkutäyte.
Säästä muutama kinkkuviipale koristeeksi.
Hienonna loput kinkut veitsellä.
Sekoita kaikki kinkkutäytteen ainekset kulhossa.
Sekoita kurkkusalaatti ja tuorejuusto toisessa kulhossa.

Kokoa voileipäkakku tarjoilualustalle näin:

Asettele peräkkäin neljä leipäviipaletta
ja kostuta maidolla pullasudin avulla.
Sivele puolet kinkkutäytteestä päälle.
Paina seuraavat neljä leipäviipaletta päälle,
kostuta ja levitä reilusti kurkkutäytettä.
Kasaa loput kaksi kerrosta samoin.
Kääri kakku tiukaksi paketiksi
ja pane puhdas muovipussi tai tuorekelmu päälle.
Anna kakun tekeytyä kylmässä kevyen painon alla yön yli.

Kuorruta kakku notkistetulla tuorejuustolla.
Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla,
persiljalla, keitetyllä kananmunalla
ja kinkkuviipaleista tehdyillä ruusuilla.

Kommentit