Tänään 18.03.2020

Keltaisen nauhan päivä ja kansainvälinen uniapneapäivä


Keltaisen nauhanpäivä:
Reumaliiton iloisen liikunnallinen Keltaisen nauhan päivä muistuttaa vuosittain arkiliikunnan merkityksestä. Päivää vietetään maaliskuun puolivälissä, mutta arkiliikuntaa kannattaa harrastaa vuoden ympäri joka päivä. Keltaisen nauhan päivän tavoite on saada ihmiset liikkumaan terveytensä kannalta riittävästi. Päivä muistuttaa liikkumisen ja taukoliikunnan merkityksestä etenkin tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennalta ehkäisijänä sekä elämänlaatua ja tylkykyä elläpitävänä voimana.

Lisää täältä:
https://www.reumaliitto.fi/fi/keltaisen-nauhan-paiva
https://www.facebook.com/keltaisennauhanpaiva/

Kansainvälinen uniapneapäivä:
Uniapnea eli ylähengitysteitä ahtauttava uniapneaoireyhtymä on sairaus, jossa esiintyy toistuvia hengityskatkoksia. Katkokset syntyvät, kun nielun alueen lihakset veltostuvat unen aikana ja nielun kudokset painuvat kiinni aiheuttaen muutamasta sekunnista jopa yli minuuttiin kestävän katkoksen/tukkeuman. Uniapneaa voidaan kutsua nykyisin kansantaudiksi, sillä ylipano on yleistynyt. Lisääntyvän tietoisuuden ja tehostettujen tutkimusten myötä uniapnea diagnosoidaan entistä useammin. Yleisintä uniapnea on 40-65 vuotiailla, mutta sitä voi esiintyä myös lapsilla.

Uniapneasta lisää täältä:
https://www.hengitysliitto.fi/fi/hengityssairaudet/uniapnea


Joku jo saattaa miettiä miksi laitan tänne tälläisiä, mutta tässä teille selitys siihen.
Itse, lähipiiri tai keverit/ystävät ovat juuri näiden asioiden kanssa kamppailevia ihmisiä. Nämä asiat on minulla 💗:men asioita ja siksi myös blogini on yleensä mukana mainostamassa näitä, itselle  tärkeitä asioita.

Kommentit