Pulladonitsit

4 dl maitoa ❤️
50 g tuorehiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
14-16 dl vehnäjauhoja
2 dl Oivariini juokseva ❤️
Voiteluun: kananmuna
Kuorrute:
1 levy maitosuklaata
Hulaus kuohukermaa
Koristelu:
1 levy valkosuklaata
Hulaus kuohukermaa
nonparelleja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Vatkaa joukkoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää loppuvaiheessa Oivariini juokseva. Lisää jauhoja niin, että taikinasta tulee kimmoisaa ja se irtoaa käsistä.

Kohota taikinaa lämpimässä leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Leivo taikina pieniksi pulliksi ja tee pullan keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai sormella painaen. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri.

Nosta pulladonitsit uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä n. 20 minuuttia. Voitele pulladonitsit kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pullat hyvin.

Sulata maitosuklaa hulaukseen kuohukermaan ( ½-1 dl ), käyttäen apuna mikroa tai vesihaudetta. Lusikoi kuorrutetta donitsien päälle yksi kerrallaan. Tämän jälkeen laita ne jääkaappiin n. 1h, jotta kuorrute jähmettyy.

Sulata valkosuklaa hulaukseen kuohukermaan ( ½ dl ), käyttäen apuna mikroa tai vesihaudetta. Tee valkosuklaasta raitoja donitsien päälle. Ripottele samantien pinnalle nonparelleja, sillä valkosuklaa kovettuu nopeasti. Laita donitsit vielä vähäksi aikaa jääkaappiin, jotta raidat jähmettyvät.
Nauti 1-2 tunnin kuluttua.

HUOM!
Kuorrutetta tehdessäsi huomioi donitsien määrä. Mitä enemmän donitseja, sitä enemmän kuorrutetta tarvitset.

Kommentit