Karvisen lihamurekevuoka

400 g jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
3 dl lihalientä (3dl vettä)
10 perunaa
2 sipulia
suolaa ja pippuria
timjamia

Laita ensin uuni lämpiämään 200-asteeseen.
Tee lihaliemi liottamalla kulhossa 3 dl vettä.
Sekoita korppujauhot liemeen ja anna seoksen seistä viitisen minuuttia. Lisää sen jälkeen joukkoon jauheliha ja sekoita.
Mausta seos nyt suolalla ja pippurilla. Heitä joukkoon myös kuivattua timjamia.
Voitele uunivuoka ja pese, kuori sekä siivuloi perunat.
Kuori ja silppua myös sipuli. Kuullota se sitten pannulla.
Levitä noin kolmannes perunoista ja sipuleista vuuan pohjalle. Levitä perunoiden päälle puolet mureketaikinasta ja lado taas päälle perunoita ja loput sipulit.
Levitä nyt loput mureketaikinasta ja päällimmäiseksi loput perunat.
Viimeistele mureke asettelemalla pinnalle muutama voi nokare.
Pidä vuokaa uunissa reipas 1-tunti (kunnes perunat on pehmeitä).

Vinkki: 
Vuokaan voi lisätä mielensä mukaan esim viipaloituja porkkanoita ja pitkiä riisejä.

Kommentit