Pala saippuaa?


Heippa lukiat ja muutenkin tänne blogiini saapuneet.
Tänään kokeilin saippuamassasta tehdä saippuaa.
Nyt vain annan saippuoiden kovettua rauhassa muutama tunti/päivä.
Ostin saippuamassan ja muut tarvikkeet askarteluliikkeestä.
(Huom: saippua massoja on monta erilaista)
Niistä lisää täältä: https://www.lahtisenvahavalimo.fi/
Ohje on aika helppo toteuttaa ja mukavaa puuhaa vaikka lasten kanssa yhdessä.


SAIPPUAMASSOJEN KÄYTTÖOHJE


Chrystal - saippuamassat ovat korkealaatuisia, helppokäyttöisiä massoja, joita voi värjätä, joihon voi lisätä tuoksuja, kuivattuja yrttejä, kuivattuja kukkia yms.

Saippuamassa on helppo sulattaa mikroaaltouunissa
keskiteholla. Pilko saippuamassa pienemmiksi paloiksi ennen sulatusta. Voit myös sulattaa massan vesihauteessa kannellisessa astiassa. Mikroaaltouunissa voit käyttää mikroaaltouunin kestäviä muoviastioita, mutta vesihaudekattilan on syytä olla ruostumatonta terästä, jottei astiasta liukene massaan esim. väriä.

Saippuamassa sulaa täydellisesti noin 70 - 75 asteen lämmössä. Voit välillä sekoittaa massaa. Kun massa on sulanut, sekoittele vain varovasti, jottei siihen tulisi ilmakuplia.  Varo kuumentamasta massaa liikaa, jottei sen väri tummuisi.

Voit sekoittaa sulaan massaan värin, tuoksut ja halutessasi vaikka juoksevaa hunajaa. Hunajaa voi lisätä maksimissaan 10 % saippuan painosta. Massaa ei saa kuumentaa hunajan lisäämisen jälkeen, kuumennettaessa hunajan hyvät ominaisuudet kärsivät ja hunaja tummuu.

Halutessasi värjätä saippuoita lisää väriä varovasti vähitellen, niin saat haluamasi sävyn. Värejä voi myös sekoittaa keskenään. Tuoksua voit lisätä oman makusi mukaan, muista kuitenkin lisätä sitäkin vähitellen, jotta tuoksun voimakkuus ei yllätä.

Saippuamuotteina voit käyttää valmiita saippuamuotteja tai esim. jogurttipurkkeja, silikonisia leivosmuotteja jne. Kaada massa varovasti muottiin, jottei siihen tulisi ilmakuplia. Mahdolliset ilmakuplat voit poistaa saippuan pinnalta vaikkapa pienellä lusikalla heti, kun olet kaatanut massan muottiin. Anna saippuoiden jähmettyä rauhassa normaalissa huoneenlämmössä tai jos sinulla on kiire, laita täytetty muotti jääkaappiin jähmettymään. Kun massa on jähmettynyt kunnolla, pudota valmis saippua pois muotista.

Säilytä valmiit saippuat huoneenlämmössä. Voit pakata saippuat tuorekelmuun, sellofaaniin, silkkipaperiin tms. 

 Jokaisen saippuamassan kohdalta verkkokaupastamme löydät massan tuoteselosteen. 


  Näissä merkeissä on hyvä lopettaa tämä viikko ja toivottaa oikein hyvää viikonloppua kaikille.

Kommentit