Joulukuun 7 luukku


                                                    Joululahjatoiveita 


"Hyvä joulupukki", Tupu lausui ja kirjoitti tervehdyksen samalla kirjoituspaperille. "Jouluun ei ole enää pitkä aika, joten aiomme täten veljieni kanssa esittää muutaman lahjatoiveen."
"Hyvältä kuulostaa", Hupu sanoi ja nyökytteli päätään. "meitä on kolme, joten saamme esittää kolme toivomusta. Nyt on mietittävä tarkasti, mitä haluamme."
"Totta", Lupu vahvisti. "Minusta meidän kannattaa toivoa uusia polkupyöriä, joissa on ainakin kaksikymmentä vaihdetta. Tai uutta, hienoa seikkailupeliä ja vedenpitäviä superluksustelttoja."

Tupu ei ollut kuitenkaan asiasta yhtä varma. "Vanhat pyörämme ovet ihan kunnossa, pelejä meillä on vaikka kuinka paljon ja telttailemaan pääsemme sudenpentujenleirillä. Minusta meidän pitäisi tilata pukilta tuliterät potkulaudat, supertarkentavat kiikarit ja oma, upea televisio."
"Äh", Hupu tuhahti. "Potkulaudat eivät ole yhtä käteviä kuin pyörät, kiikareita saamme lainata Aku-sedältä ja televisiota on mukavinta katsoa yhdessä olohuoneen sohvalla. Lahjatoiveiden täytyisi olla oikeasti tarpeellisia. Mitä jos jokainen meistä miettisi yhden tärkeän lahjan?"

Hetken aikaa pojat pohtivat hiljaisuudessa. Sitten Lupu avasi suunsa. "Minulla on ikävä Mummo Ankkaa. Muistatteko, miten mukavaa meillä oli kesällä hänen luonaan?"

Veljet nyökkäsivät innoissaan. "Minä aionkin toivoa joululahjaksi Mummo Ankaa ja Hansua. Olisi kivaa, jos hän voisi tulla kylään ja tuoda mukanaan vähän leipomuksiakin."
"Tuo on hyvä toive", Tupu sanoi. "Minä taas olen huolissani hieman Aku-sedästä. Hänellä on ollut pahemman kerran huonoa tuuria viime aikoina- hän sai lähtöpassit margariinitehtaalta, myöhästyi treffeiltä Iineksen kanssa, hukkasi lompakkonsa ja poltti vielä aammulla puuronkin pohjaan.
Pyydän että joulupukki toisi hänelle onnenlantin, jotta hänenkin tuurinsa kääntyisi välillä paremmaksi."
"Hyvin keksitty" Hupu kehui. "Minun joululahjatoiveeni liittyy Roope-setään. Hän on  viime aikoina matkustellut kiireisissä työasioissa niin Egyptin sfinkseillä kuin Pohjoisnavan hyytävillä jäätiköilläkin. Haluaisinkin toivoa, että joulupukki lahjoittaisi Roope-sedälle oikein pitkän loman, jotta hän ehtisi levätä ja voisi viettää joulua kanssamme."

Kolmakin ajatus oli veljien mielestä mainio ja niin Tupu tarttui taas kynään. Hetken kuluttua kolme tyytyväistä ankanpoikaa postitti kirjeen Korvatunturille. He olivat varmoja, että joulusta tulisi tärkeiden lahjojen ansiosta aikojen paras.!

Kommentit