Joulukuun 24 luukku


                                                        101 joululahjaa


Oli jouluaattoaamu ja kaikki ihmiset nukkuivat hipihiljaisessa maalaistalossa. Myös perheen dalmatiankoirat Pongo ja Perdita olivat ylhä syvässä unessa eivätkä heränneet rapsahduksiin ja tömähdyksiin, joita kuului, kun yhdeksänkymmentäyhdeksän pentua lähti kohti alakertaa. Yksi toisensa jälkeen laikukkaat koiranpennut saapuivat joulukuusen juurelle. Ne eivät malttaneet enää nukkua- olihan tänään vuoden odotetuin päivä.

"Mainiota", pentu nimeltä Rollo tokaisi. "Täällä ei näy vielä lahjoja. Heräsimme siis ennen joulupukkia."
"No tietysti!" toinen pentu, Laikku, tokaisi.
"Joulupukki lähtee liikkeelle vasta hämärän laskeutuessa."
"Vasta silloin!" pentu nimeltä Pipsa huokaisi. "Miten me jaksamme odottaa niin kauan?"
"Katsotaan sankarikoira Salaman jouluseikkailu!" Laikku ehdotti ja avasi television.

Koiranpennut seurasivat innoisssaan, miten Salama uhmasi tuulta ja tuiskua ja auttoi lumipenkkaan juutuneen joulupukinreen takaisin raiteilleen.

"Salama pelasti joulun!" Laikku sanoi ihaillen. "Mutta mitä jos joulupukki juuttuu uudestaan hankeen eikä pääse meidän luoksemme?"
Samassa Pongo ja Perdita tulivat alakertaan. Pongo kuuli pentujen keskustelun ja lohdutti niitä. "Älkää joulupukista huolehtiko. Salama kyllä auttaa häntä uudestaan, jos tarve vaatii. Mitä jos menisitte ulos leikkimään, niin aika kuluu nopeammin?"

Koiranpennut siirtyivät pihalle telmimään. Ne leikkivät joulupukin pelastamista ja aurasivat tassuillaan mutkittelevia teitä rekeä varten. Ennen kuin he huomasivatkaan, ulkona alkoi hämärtää ja ne kutsuttiin sisälle.
Koirien omistajat Roger ja Anita olivat valmistaneet lemmikeilleen juhla-aterian ja jälkiruuaksi ne saivat herkulliset koirankeksit.

Lopulta ovelta kuului koputus. Pennut vingahtivat innoissaan- joulupukki on saapunut!
"Täällä on selvästi kilttejä koiria, sillä lahjoja on kokonaista sata ja yksi!" joulupukki päivitteli. "Ei ole ihme, että rekeni oli juuttua lumikinokseen. Onneksi apu olli lähellä!"
"Salama!" Laikku huudahti iloisena. "Se pelasti joulun oikeasti!"
"Mitä minä sanoin", Pongo tuumasi. "Joulupukista ei tarvitse huolehtia niin kauan kuin sankarikoira Salama on seurassamme!"

Kommentit