Joulukuun 23 luukku


                                            Lelujen joulukokous


Oli jouluaaton aatto ja Andy-nimisen pojan kotona vallitsi iloinen hyörinä. Isä valmisti jouluruokia ja Andy siskonsa ja äidin kanssa koristelivat kuusta. Kynttilät paloivat, iloinen joulumusiikki soi ja leppoisa joulutunnelma vallitsi kaikkialla. Andyn huoneessa, lelut pitivät hätäkokousta.

"Huomenna se sitten tulee, eikä meillä ole mitään suunnitelmaa", dinosaurus Rex nyyhkytti.
"Ai mikä tulee?" Buzz niminen avaruusmies kysyi.
"Joulupukki!" Lelut huusivat yhteen ääneen. Buzz on Andyn uusin lelu, eikä se ollut vielä viettänyt talossa yhtään joulua. "Jouluaattona joulupukki koputtelee ovelle valtava säkki selässään", lännensankari Woody kertoi. "Ja arvaa mitä siellä säkissä on?" Se kysyi Buzzilta.
"Joulukinkku?" Buzz ehdotti ja sai Röh-nimisen porsaan vinkaisemaan huolesta.
"Ei", Woody sanoi. "Säkissä on lahjoja ja arvaatkos, mitä lahjoissa on sisällä?"
Buzz pohti hetken ja ehdotti "koulukirjoja?"
"Ei vaan leluja!" Woody huudahti. "Niitä on niin paljon, ettei Andy tiedä, millä niistä leikkisi. arvaa muistaako hän enää mietä?"

Buzzin naama venähti. Se oli tottunut asemaansa yhtenä Andyn suosikkileluista eikä osannut kuvitella, miltä tuntuisi jäädä lelulaatikon pohjalle.
"Noh, noh, noh pojat" rouva Perunapää tyynnytteli. "Hätä ei ole tämän näköinen, sillä minä satuin olemaan koulupöydällä, kun Andy kirjoitti joulupukille. Hänen toiveensa olivat meidän kannaltamme varsin vaarattomia.
" "Niinkö?" Woody kysyi.
"Niin" Rouva jatkoi. "Hän toivoi uutta reppua, johon mahtuisi enemmän leluja ja satukirjoja avaruussankareista sekä karjapaimenista."

Lelut hihkuivat innosta.
"Oliko toiveissa mitään dinosauruksiin liittyvää?" Rexsi kysyi.
"Kyllä hän toivoi tietokirjaa dinosauruksista ja rakennuspalikoita."
"Rakennuspalikoita!" Woodi huudahti. "Tiedättekö mitä se merkitsee kaverit? Meille koittaa yhä paremmat ajat, sillä Andy rakentaa meille varmasti linnoja, pilvenpiirtäjiä ja avaruusasemia! Hätäkokous on täten peruttu!"

Kaikki lelut hurrasivat ja alkoivat innoissaan odottaa joulupukkia.

Kommentit