Joulukuun 21 luukku


                                                    Suden jouluyllätys


Metsän keskellä asui kolme pientä porsasta jykevässä tiilitalossa. Veli Ponteva oli rakentanut sen niin kestäväksi, ettei iso paha susi onnistunut puhkumaan sitä nurin, vaikka kuinka yritti. Täysin huoletonta porsaiden elämä ei silti ollut, sillä iso paha susi kehitteli yhä juonia niiden päänmenoksi.

"Joulu on kohta ovella, mutta pelkään pahoin, että niin on iso paha susikin", Veli Ponteva tuumi eräänä aamuna. "Olisi niin mukava viettää joulua kaikessa rauhassa ilman sitä sudenretaletta."

Veli Ponteva istahti takan äärelle miettimään. Se pohti, tuumi ja tuumaili, kunnes loistava ajatus putkahti sen mieleen.
"Hahaa! Järjestetään sudelle niin mukavat oltavat, ettei se edes halua popsia meitä suihinsa!"
"Oletko tosissasi?" Veli Huili hämmästeli.
"Olemmeko kilttejä sudelle?" Veli Viulukin kummasteli.
"Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan", Veli Ponteva tuumasi ja pian veljille valkeni, mitä hän tarkoitti.

Veli Pontevan johdolla porsaat valmistelivat sudelle herkullisen kasvisaterian, joka saisi veden kielelle. Aterian kruunasi suklainen jälkiruoka. Lahjaksi porsaat valoivat sudelle kukkopillin, johon se voisi puhkua ja puhaltaa. Lisäksi he keksivät suttaa varten uudet, jouluiset sanat "Pahaa sutta ken pelkäisi".

Seuraavana päivänä oli aika yllättää iso paha susi. Porsaat riensivät sen talolle, asettivat ruokatarjottimen kynnykselle, koputtivat oveen ja juoksivat lumi pensaan taakse piiloon. Hetken kuluttua ovi aukesi ja iso paha susihuomasi jouluherkut.

"Mitä ihmettä silmäni näkevätkään ja kuononi haistaa?" Se ihmetteli.
Sitten se huomasi tarjottimen reunalla pienen lahjapaketin. "Lahja? Minulle? Onpa mukavaa!
Susi repi paketin kääreet auki ja ilahtui kovasti kukkopillistä. Se puhkui ja puhalsi pilliin ja ilmoille kajahti suloinen piipitys, joka sai sudenkin hymyilemään. Silloin porsaat päättivät yllättää sen vielä kolmannen kerran. Veli Huilu puhalsi huiluunsa, Veli Viulu soitti sulosävelmiä viulullaan ja Veli Ponteva alkoi laulaa: "Susi on kiltti ja kultainen, onhan joulu nyt!"
Silloin susi arvasi, keneltä lahjat olivat. "Kiitos teille porsaat! Ja oikein hyvää joulua- nähdään vasta ensi vuonna! Ja niin iso paha susi otti lahjansa ja ruokatarjottimensa ja meni sisälle nauttimaan joulusta, joka oli rauhallinen ja onnellinen koko metsän väelle.

Kommentit