Joulukuun 20 luukku                                                  Juhlavalmisteluja


Lumisen metsän keskellä oli pieni tupa, jonka ikkunoista loisti kirkas valo. Tupa oli seitsemän kääpiön mökki ja siellä vallitsi riemukas tunnelma. Kääpiöt suunnittelivat parhaillaan joulujuhlaa, johon ne olivat kutsuneet Lumikin ja prinssin. Tehtävää olisi vielä paljon enne kuin kaikki olisi valmista.

"No niin", Viisas sanoi. "On aika jakaa tehtävät. Minä ja Jörö haemme kuusen ja koristelemme sen, eikö vain?"
Jörö mörähti myöntymisen merkiksi.

"Vilkas ja Lystikäs paketoivat lahjat, Unelias keittää joulupuuron ja Ujo sekä Nuhanenä esittää Lumikille ja prinssille joululaulun. Tuliko selväksi?" Viisas kysyi ja sai vastaukseksi epämääräistä muminaa.

Kääpiöt ryhtyivät valmistelemaan juhlaa. Viisas ja Jörö löysivät lähimetsästä oikein komean kuusen ja raahasivat sen kääpiöiden mökille. Kuusi oli mökkiin vain pikkuisen liian korkea ja niinpä sitä piti pikkuisen taittaa jotta se mahtui tupaan. Jörö pujotti latvaan tähden joka putosi samalla hetkellä lattialle ja monta kertaa uudestaan. Latva oli ihan liian vino joten Jörö teippasi lopulta tähden latvaan. Vilkas ja Lystikäs olivat innoissaan paketointi hommissa. He olivat jopa niin innoissaan, että paketoivat muutaman kerran oman kätensäkkin lahjapaperiin. Lopulta he saivat työnsä tehtyä ja asettelivat ryppyiset paketit kuusen alle. Keittiössä puuropata porisi jo iloisesti. Porinan lisäksi kuului myös tuhinaa ja kuorsausta.

"Unelias, lisäsithän puuroon muutaman mantelin?" Viisas kysyi ja silloin Unelias säpsähti hereille.
"Voi ei, puuro on palanut pohjaan!" Unelias surkutteli. "Mitä me nyt tarjotaan Lumikille.?"
Viisaskin oli hädissään, mutta nyt ei ollut aikaa ratkoa pulmia: Lumikki ja prinssi koputtivat jo mökin ovella.
"Ujo ja Nuhanenä -alkakaa laulaa!" Viisas huudahti ja avasi oven.

Siinä samassa Ujoa alkoi ujostuttaa. Puna levisi hänen kasvoilleen, kun Lumikki heilutti hänelle tervehdyksen.
"No?" Viisas hoputti.
"Jo-jou-jou....." Ujo aloitti hiljaa.
"Joulupuu on... aaa-aaa-aaatshiu!" Nuhanenä jatkoi.

Lumikkia alkoi hymyillyttää ja hän ryhtyi laulamaan Ujon ja Nuhanenän kanssa. Pian muutkin kääpiöt ja prinssi liittyivät lauluun ja mökki oli tulvillaan iloista joulumieltä. Viisas oli varma, ettei hyväsydämmistä prinsessaa haitannut, vaikka kaikki ei ollutkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti. Tärkeintä oli viettää joulua yhdessä ja hyvillä mielin!

Kommentit