Mansikkakakku kulhossa

Tänään on äidilläni syntymäpäivät ja meillä kävi myös vieraita. Tarjosimme heille oikein kesäistä kakkua ja voin sanoa että tää oli hitti menestys. Älä anna ulkonäon hämätä joten haastan sinut kokeilemaan ohjetta itsekkin.

 

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa

1½ l mansikoita
1½ dl sokeria

1 prk (250g) vaniljarahkaa
4 dl vispikermaa

Koristeeksi mitä itse haluat.

¤ Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.

¤ Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin ja tasoita tasaiseksi.

¤ Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla n,6-8 minuuttia. Kumoa torttulövy paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille.

¤ Perkaa ja pilko mansikat ( mikä eli käytät tuoreita)
Pakastetut mansikat voivat olla kohmeisia mutta ei jäässä. (siis sulata)
Sekoita mansikat nyt sokerin kanssa kulhossa ja anna mehustua ainakin 30-minuuttia.

¤ Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka.

¤ Leikkaa torttulövy haluamasi kokoiseksi paloiksi.

¤  Nostele kulhoonpohjaan ensin puolet mansikoita ja sen päälle 1/3 kermaa. Asettele puolet kakkulövyistä päälle (halutessaan voit kostuttaa pikkuisen esim: mehulla).
Nostele päälle seuraavaksi loput mansikat ja 1/3 kermaa. Asettele loput kakkulövyt päälle (halutessaan voi vähän kostuttaa).

¤ Viimeistele pinta laittamalla loput kermasta ja koristele se haluamallasi tavalla.

¤ Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua tai yön yli.

Vinkki: 


Kakun voi tehdä myös muista marjoista, kukin makunsa mukaan.










Kommentit