Nassusämpylät (G)

Nassusämpylät (gluteeniton)

5 dl Kaurajuomaa
50 g Hiivaa
½ dl Öljyä
1½ rkl Hunajaa
2 tl Suolaa
2 dl Hirsihiutaleita
2 rkl Psylliumia
5 dl Gluteenitonta jauheseosta
Kasvoihin rusinoita

Vuoraa leivinpaperilla 2 vuokaa (20x20 cm)

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuvota hiiva juomaan. Lisää öljy, hunaja sekä suola.
Sekoita hirsihiutaleet ja psyllium nesteeseen. Turvota 5-minuuttia. Sekoita 4 ½ gluteenitonta jauheseosta vähitellen taikinaan.

Ripota ½ dl gluteenitonta jauheseosta leivinpöydälle ja kaada taikina siihen. Jaa taikina 20 palaan ja pyöritä 18 palaa sämpyläksi. Laita sämpylät vuokaan (jätä väliin 1 cm kohoamis varaa).
Pyöritä jäljelle jääneistä paloista jokaiselle sämpylälle kaksi korvaa (halk. 1 cm).
Kohota sämpylöitä liinan alla n.30 minuuttia.
Kohoamisen jälkeen laita nassukoille rusinoista silmät ja nenät.

Paista 225 asteisessa uunissa n.15 minuuttia

Nosta nassukat leivinpaperineen jäähtymään pöydälle tai ritilälle sillä näin kosteus haihtuu.

Nämä nassukat onnistuu myös normaalista sämpylätaikinasta ja ovat niin sulosia että ei oikein meinaa kehdata syödä.


Kommentit