Lihamureke

Lihamureke

1 kg Jauhelihaa
2 dl Korppujauhoja
4 dl Nestettä (vettä)
2     Kananmunaa
100g Sipulia
Oman maun mukaan suolaa, pippuria, paprikajauhetta tai kanelia, aromisuolaa ja turaus sinappia

Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota ainakin 15 minuuttia.
Lisää joukkoon sitten mausteet.

Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti halutessasi pannulla.
Lisää se sitten seokseen.
Lisää nyt jauheliha ja kananmunat.
Sekoita tasaiseksi.

Muotoile uunimurekkeeksi (yhdeksi/kahdeksi pötköksi) leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 175-asteisessa uunissa, keskitasolla noin 45-60 minuuttia.

Tästä taikinasta voit muotoilla myös lihapullia, pihvejä tai vaikka murekekääryleitä.

Tarjoile vaikka puolukkahillon, keitetyn riisin ja kermakastikkeen kanssa.

Kommentit