Kinkku piirakka ( myös kala/kasvistäyte muunnelmat)


Kinkku piirakka


4 dl vehnäjauhoja
4 dl hiutaleita (kaura-, 4-viljan-, ruis- tai ohrahiutaleita)
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ dl öljyä
4 dl maitoa
400-500 g kinkkusuikaleita ( kinkun voi myös korvata jauhelihalla)
2 sipulia
2 porkkanaa tai paprikaa
300 g juustoraastetta
6 dl (3prk) kermaviiliä
5 kananmunaa
1 tl aromisuolaa
sitruunamehua ja mustapippuria (oman maun mukaan)

Pohja:
Sekoita kuivat aineet kulhossa (vehnäjauho, hiutaleet, leivinjauho, suola).
Sekoita kuivien aineiden joukkoon öljy ja maito. ( Seoksesta pitäisi tulla puuromainen)
Taputtele pohjaseos leivinpaperilla vuoratulle pellille (käytä jauhoja apuna)

Kinkku täyte:
Hienonna sipuli ja porkkana. Ripottele kinkku ja hienonnettu sipuli/porkkana pohjan päälle (halutessasi voit kuullottaa kevyesti paistinpannulla).
Ripottele täytteen päälle nyt juustoraaste ja tee sitten kermaviili-kanamunaseos.

Kermaviili-Kanamunaseos:
Vispaa hyvin kermaviili, munat, aromisuola, sitruunamehu ja mustapippuri keskenään, jonka jälkeen
kaada tasaisesti täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Täyte muunnelmat:

Kalatäyte:
500 g savulohta
150-200 g purjoa

Kasvistäyte:
300 g parsaa
200 g porkkanaa tai paprikaa
150 g sipuli
200 g fetajuustoa
voi laittaa myös silmämääräisesti oliiveja

Kommentit