Aurinko paistaa ja vettä sattaa...

 Taitaa tulla kesä...
Moni sanoo että kesää on vielä jäljellä ja tulee kauniita päiviä, mutta itse on jo joutunut kaivelemaan pitkää vaatetta ja villasukkaa että se siitä kesästä.
Viimeviikolla ja nytkin tämäviikko alkoi ihan tylsästi. Lämpötilat laskee melkein päivä päivältä ja vettä tulee välillä kuin sangosta kaataisi. Niin kävi myös tänään täällä Pohjois-Karjalassa.
 Vettä tuli välillä aivan solkenaan ja kun aamulla työnsin nenäni ovesta ulos, siellä paistoi poutapilvien takaa aurinko.
Ehdin kaivella liiteristä ruohonleikkurin ja noin puoli pihaa ehdinkin leikata, silloin alkoi oikein kunnon sade.  Aivan kuin joku olisi kaatanut sangollisen vettä niskaani ja eipä siinä auttanut muu kuin laittaa leikkuri takaisin liiteriin. Kaksi tuntia pitelin sadetta ja mietin että himskatti kun nyt piti tulla. Olisi satanut tuntia myöhemmin olisi ehtinyt leikata ruohikon. Siinä meni sitten kolmaskin tunti ja niin se ilma vain poutautui lopultakin. Kaivelin uudestaan leikkurin liiteristä ja jatkoin siitä mihin olin aamupäivällä jäänyt. Ehdinkin nipin, napin leikata ruohikon loppuun kun samanlainen kuuro alkoi uudestaa. Pitkin päivää siis on vain sadellut ja paistanut vuoronperään. Viluttaa ja tylsistyttää koko harmaus, mutta onneksi voi lämmiittää puulämmitteisen saunan ja istahtaa takkatulen äärelle, vielä tässä illan tuntumassa.

Teillekkin oikein ihanaa ja rentouttavaa maanantai iltaa.

SatsumaKommentit