Kinuski-torttu

Kinuski-torttu 


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte: 
150 g ranskalaispastelleja (rouhittuna tai kokonaisena)
3.3 dl kuohukermaa
200 g kinuskituorejuustoa

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa sekaisin.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tämän jälkeen
sekoita jauheseos varoen vaahtoon.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla n.6-8 minuuttia.
Ota pohja pois uunista ja kaada se sokeroidulle leivinpaperille.
Kääri rullalle jäähtymään.

Valmista täyte:

Jos haluat rouhittuja ranskalaispastilleja, niin rouhi ne ihan ensimmäisenä.
Vatkaa kuohukerma ja kinuskituorejuusto kuohkeaksi (riittää kun ovat hyvin sekaisin).

Avaa jäähtynyt rulla ja levitä kinuski-kuohukerma seos tasaisesti pohjalle.
Ripottele rouhittu tai kokonaiset ranskalaispastillit seoksen päälle.
Rullaa pohja nyt kääretortun tapaan ja anna makeutua viileässä ainakin tunnin.

Tämä sopii hyvin vaikka kesän juhliin sillä on mukavan pirteä maku. 

Kommentit