Pienet pupusämpylät (n.24 kpl))


Pienet pupusämpylät

5 dl täysmaitoa tai vesi
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
75 g voita sulatettuna
Voiteluun: maitoa

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja anna sen liueta. Lisää suola ja hunaja. Lisää vähitellen alustaen jauhot. Alusta taikinaan jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa voisula. Jätä taikina melko pehmeäksi, niin saat kuohkeita sämpylöitä. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

 Jaa taikina 24 osaan. Tällöin saat pienehköjä sämpylöitä. Voit halutessasi tehdä sämpylöistä myös isompia. Pyörittele paloista soikeahkoja palloja. Kohota noin 20 minuuttia keittiöpyyhkeen alla.

Leikkaa kohonneisiin sämpylöihin saksilla pupuille korvat. Tee grillitikulla reiät silmiksi. Voit käyttää silminä myös valkopippureita tai rusinoita. Voitele pupusämpylät halutessasi maidolla.


Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Tarjoa vastapaistettuina voin kanssa.

Itsestä nämä omat näytti enemmän kissoilta, mutta maku oli erinomainen ja herkullinen.. Maistui isommalle kuin myös pienille syöjille ja niitä oli mukava tehdä yhdessä.. 

Kommentit