Päiväkoti elämää (pehmoeläin-päivä)


Päiväkodissa eletään yksi päivä kerrallaan ja tänään sitten päivän tuokion teemana, oli pehmoeläinten päivä. Aamupäivällä tuokiolla siis oli yhteensä 5 erilaista toiminta pistettä. Eri pisteillä viivyttiin noin 5-10 minuuttia.  Toiminta pisteillä oli omat kylttinsä ja tavarat joilla niitä ohjattuja leikkejä toteutettiin. Pehmoeläin päivään lapset saivat tuoda kotoa sen oman rakkaan pehmoeläimen tai lainata vaikka päiväkodin omia lemmikkejä.

 Trimmaus-salongissa lapset saivat paijata ja hemmotella oman pehmoeläimensä piloille. Pöydällä oli kylpyvateja, harjoja, sekä tyttöjen suosiossa oleva kynsilakka purkki (tosin leikki sellainen).

Kuva-shop oli kaikkien lasten suosikki. Siellä sai pukeutua erilaisiin roolivaatteisiin ja kuvauttaa itsensä sen oman pehmoeläimen kanssa. Nukkuma huoneesta sai kivan kuvaus studion. Isojen lattia tyynyjen ja peittojen avulla.  Kuvaus välineenä meillä toimi ihan tavallinen digikamera.

Leikki-puistossa lapset saivat riehua sen oman lemmikki eläimensä kanssa, niin paljon kuin suinkin halusivat. Siellä oli tasapainoilua varten pieni lankku, pehmeä vaahtomuovi keinu jossa sai keinua hurjallakin vauhdilla, isoista jumppa legoista rakennetun renkaan läpi pääsi niin lemmikki kuin omistajakin, jos vain taipui niin ketterästi ja umpitunneli on aina aluksi pelottava paikka, mutta sitten sitä vain hurjistuu sieltä sen oman rakkaimman lelun kanssa kömpimään ulos.

Ravintolassa lapset saivat ruokkia oman pehmoeläimensä kunnolla, jotta jaksaa pienet eläimet leikkiä heidän kanssaan. Ruokana meillä toimikin sitten leikkikeittiön leikki ruuat ja astiat joista ruoka tarjoiltiin.

Paikkaus- asemalla lapset saivat hoitaa pehmolemmikkejään, erilaisilla lääkärin hoito välineillä. Oli kirurkin omat sakset, siteitä, kuumemittari sun muita lääkärin tavaroita. Halutessaan lapset saivat myös pukeutua lääkärin varusteisiin.

Näissä merkeissä aamupäivä meni oikein mukavasti ja todella nopeasti. Kuva-shopissa otetut kuvat tulostettiin ja laitettiin päiväkodin käytävälle näytille (myöhemmin lapset saavat kotiin kuvansa). Viimeisenä otettiin vielä ryhmäkuva joka jää päiväkodin muisto arkistoon (kuvaus-shopin tiloissa).Kommentit