Joulukuun 6.luukku

 Joulukuun kuudes päivä ja Suomineidon syntymäpäivä (101v).
Suomi itsenäistyi vuonna 1917.
♥He parhaat vuodet antoivat, puolesta isänmaan ja vastuun suuren kantoivat aikaan vaikeaan. On joukko harvalukuinen, vaan unohdu ei työ. Niin kauan kansa muistaa sen kun Suomen sydänlyö.
♥ Suomenlippu salossaan, liehuu juhlan kunniaksi.Veteraaneja siitä kiittää saa, he hän taisteli puolesta Suomen maan.
Silloin aikoinaan.

 Ilman tämän päivän veteraaneja, meillä ei olisi itsenäistä Suomen maata. Toivottavasti jokainen, omallaan tahoillaan osaa kunnioittaa veteraanien uhrautumista oman maan puolesta. Itse osallistuin tänä vuonna viidellä itsetehdyllä kortilla, postin ja veteraaniliiton järjestämään kortti veteraanille kamppaniaan (joku on saattanut huomata sen jo yhdestä aikaisemmasta postauksestani).
Haastoin mukaan myös kaverini ja blogini lukioita.
Yhdessä on saatu aikaan hyvää, sillä tänä itsenäisyyspäivänä, posti jakoi 32 000 korttia meidän Suomen maan veteraaneille. Toivottavasti kortit toivat hymyä, iloa ja välittämisen tunteita.

Itselle itsenäisyyspäivä on hiljentymisen ja veteraanien kunnioittamisen aikaa. Polttelen tuikkusia ja kynttilöitä, syön hyvin (parempaa kuin arkena) ja tietenkin katson linnan juhlat tv.stä.

 Viime vuonna olin kuumeessa ja tosi heikossa hapessa ja niinpä kaikki itsenäisyyspäivän perinteet meni ihan päin seiniä, joten tänä vuonna niitä tehtiin sitten oikein antaamuksella ja kaikkensa antaneena.
Sisareni kanssa on tapana kokoontua yhteen ja pelailla lautapelejä tai katsella dvd.ltä jouluisia elokuvia, sekä puuhailla muutenkin yhdessä.
Illan hämärtyessä tuli vielä käytyä viemässä valoa isovanhempien haudoille ja nautittua lämpimän saunan syleilystä.

Sellainen oli minun itsenäisyys päiväni.

Kommentit