Joulukuun 12. luukku

Se on joulun matka, tänään virallisesti puolessa välissä.
Yhtä monta yötä on takana kuin edessäkin. Joulukortit onnellisesti postissa, joululahjat kääreissään ja pipperskakut (piparkakut) valmiiksi paistettu. Vielä kuitenkin, monta asiaa on myös tekemättä ennen joulua. En oikein tahdo ymmärtää, miksi jouluna asiat jätetään niin viimeisille päiville kuin suinkin mahdollista.? Siitä alkaa vain ylimääränen vouhotus ja paniikki. Tuo on hankkimatta, tuo taas unohtui, tuota en taas muistanut.! Kuulostaako tämä tutulle.? No voisin antaa pienen vinkin tähän tilanteeseen.
- Itse teen joka vuosi pienen listan asioista jotka täytyy tehdä ennen joulua. Aloitan valmistelut hyvissä ajoin jo marraskuun alussa. Mm.. askartelen/kirjoitan joulukortit ja alan kaivella joulukoristeita laatikoista.
- Joululahjoja voi ruveta ostelemaan jo syksyn lopulla, niin välttää pahimman jouluruuhkan.! Samoin jos tekee lahjat itse, niin syksyn pimenevät illat on siihen ihan hyvä ajankohta aloittaa.
-Ruokalista kannattaa laati ja miettiä voisiko ostaa/valmistaa jotain jo aikaisemmin.? Näin välttyy myös heräte ostoksilta.

-Piparit voi paistaa jo joulukuun alussa, sillä ne ei mene miksikään.
Itse tykkään syödä joulutorttuja tuoreeltaan joten paistan niitä silloin kun aijon niitä syödä.

Joulutuletkin kuten: tuikut ja hautakynttilät voi hankkia kaksi viikkoa etukäteen, niin niistäkään ei tarvitse sitten huolta kantaa.

Toivottavasti näillä vinkeillä vaikka ensijoulusi sujuu pienemmällä paniikilla.

Kuva: tonttu-ovi kalenterin puolivälistä.

Kommentit