Rapeat vohvelit

N. 18 kpl

3 Kananmunaa
3 dl Maitoa💗
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Ohra- tai hiivaleipä jauhoja
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
3/4 dl Juoksevaa margariiniä💗
2 dl Vichyä

Paistamiseen:
juoksevaa margariiniä tai voita 💗

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Lisää maito.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-maito-seokseen.
Lisää suola ja rasva.

Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ja lisää vichy ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna vohvelirauta ja sipaise rasvaa molemmille levyille.
Kaada levylle taikinaa ohut kerros ja sulje kansi ja paista muutama minuutti.
(Sopivan määrän taikinaa löydät kokeilemalla.)

Vohveli on valmis, kun pinta on kullanruskea ja vohveli irtoaa helposti raudasta.
Lisää lövylle tarvittaessa rasvaa...

Tarjoa vaikka hillon ja kermavaahdon kanssa.


Kommentit