Palsternakkakakku

 


Kakkupohja
200g palsternakkaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl mantelijauhetta 💗
2 tl leivinjauhetta
2 dl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiini
4 kananmunaa
1 dl pähkinärouhetta
oivariini juoksevaa 💗 (vuuan voiteluun)
korppujauhoa (vuuan jauhottamiseen)
Kuorrutus
400g maustamatonta tuorejuustoa 💗
2 dl tomusokeria
1 dl pekaanipähkinöitä

Näin valmistat pohjan:

Kuori ja raasta palsternakka.
Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren oranssi osa.
Purista mehu appelsiinistä ja sekoita kaikki aineet sekaisin.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hyvin ja irroita se vuuasta.

Valmista kuorrute:

Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto hyvin yhteen ja levitä se kakun pinnalle.
Koristele pinta pekaanipähkinöillä. 
Kakku säylyy jääkaapissa muutamia päiviä ja maut voimistuu hyvin (tasoittuu)

VINKKI!

Sopii hyvin myös joulupöytään nimittäin maistuu ja tuoksuu aivan joululle.



Kommentit