Nakkipiilot (nakkikääröt)

 


5 dl vettä
1 tuorehiiva
2 tl suolaa
1-2 rkl sokeri tai siirappia
5 dl sämpyläjauhoja
6-8 dl vehnäjauhoja
50-75 g kädenlämpöistä oivariini juoksevaa 💗
kananmuna (voiteluun)
HK.n popsi nakki- iso viitonen
(juustoraaste)

Nosta ainekset huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa.

Liuvota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää joukkoon sokeri, suola, sämpy- ja vehnäjauhot.
Alusta taikina hyvin.
(Lisää jauhoja jos taikina ei irtoa kulhon reunoista ja käsistä.
Alusta hyvin.)

Anna taikinan nousta ainakin 15 minuuttia.
Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa se tasaiseksi ja notkeaksi.

Kauli taikinasta  ohuita suuria kiekkoja ja jaa kiekot taikinapyörällä 6-8 kolmioon.
Lisää kunkin kolmion leveään päähän nakki (juustoraaste) 
ja kierrä kolmiot leveästä reunasta alkaen rullalle.

Nosta nakkipiilot (kääröt) pellille ja voitele ne kananmunalla.
Halutessasi voit ripsottaa vielä juustoraastetta päälle.

Paista 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.

Itse tein ison taikinan ja niinpä siitä sain yhteensä 60 nakkipiiloa ja neljä pienehköä leipää.


Kommentit