Porkkanakakku

 

PORKKANAKAKKU 

Pohja:
5 kananmunaa
5 dl sokeria
3 tl ruokasooda
3 tl kanelia
5 tl vaniliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl oivariini juokseva ❤️
7½ dl porkkana-raastetta

Kuorrute:
1 ps mantelirouhetta
250 g  maitorahka ❤️
3 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria

Pohja:
Pese, kuori ja raasta porkkanat.

Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja vanilliinisokeri yhteen kulhoon ja sekoita ne keskenään.

Mittaa toiseen kulhoon sokeri ja riko kananmunat joukkoon.
Sekoita kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää tämän jälkeen taikinaan raastetut porkkanat, margariini ja jauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina uunipellille 
ja paista 200-asteessa 
keskitasolla n.30-minuuttia.

Kuorrute:
Laita kulhoon maitorahka 
ja lisää joukkoon tomusokeri, 
mantelirouhe sekä 
vanilliinisokeri. 
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute jäähtyneen 
pohjan päälle.
Anna olla kylmässä 
jonkin aikaa (n.30 min) ennen tarjoilua.

Huom!
Maku paranee päivä päivältä.


Kommentit