PORKKANAKAKKU
Pohja:
5 kananmunaa
5 dl sokeria
3 tl ruokasooda
3 tl kanelia
5 tl vaniliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl oivariini juokseva ❤️
7½ dl porkkana-raastetta
Kuorrute:
1 ps mantelirouhetta
250 g maitorahka ❤️
3 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria
Pohja:
Pese, kuori ja raasta porkkanat.
Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja vanilliinisokeri yhteen kulhoon ja sekoita ne keskenään.
Mittaa toiseen kulhoon sokeri ja riko kananmunat joukkoon.
Sekoita kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää tämän jälkeen taikinaan raastetut porkkanat, margariini ja jauheseos. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille
ja paista 200-asteessa
keskitasolla n.30-minuuttia.
Kuorrute:
Laita kulhoon maitorahka
ja lisää joukkoon tomusokeri,
mantelirouhe sekä
vanilliinisokeri.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute jäähtyneen
pohjan päälle.
Anna olla kylmässä
jonkin aikaa (n.30 min) ennen tarjoilua.
Huom!
Maku paranee päivä päivältä.
Kommentit
Lähetä kommentti